Domáca polievka z mäsového alebo rybacieho vývaru

lunch, dinner, fish-2148346.jpg

POTREBUJEME (1 porcia)

  • 1 šálka mäsový alebo rybací vývar
  • 1 šálka surovej zeleniny zo zoznamu povolených potravín počas 1. fázy úvodnej GAPS diéty (najlepšie bio)
  • 1-2 Pl nasekaného cesnaku
  • dreň zo špikovách kostí, tmavé mäso od kosti, iné mäkké tkanivá
  • probiotické jedlo (šťava z kyslej kapusty alebo inej laktofermentovanej zeleniny, srvátka z jogurtu, jogurt, smotana, atď.)

POSTUP

Trochu mäsového vývaru priveďte do varu, pridajte nakrájanú zeleninu: cibuľu, mrkvu, brokolicu, pór, karfiol, cuketu, dreň, tekvicu, tekvicu atď. a duste 25-35 minút. Pri výbere zeleniny sa riaďte zoznamom povolených potravín počas prvej fázy a vyhnite sa veľmi vláknitým druhom, ako sú všetky druhy kapusty a zeleru.

Zo zeleniny je potrebné odstrániť všetky obzvlášť vláknité časti – šupka, semienka (aj tie najmenšie, ako napríklad pri cukete), stopka brokolice a karfiolu a všetky ostatné časti, ktoré vyzerajú príliš vláknité.

Zeleninu veľmi dobre uvarte do mäkka. Keď je zelenina uvarená, pridajte 1-2 polievkové lyžice nasekaného cesnaku, priveďte do varu a vypnite oheň.

Pridajte do polievky dreň zo špikových kostí, tmavé mäso od kosti a iné mäkké tkanivá (väzivá alebo kože).

Do každej porcie polievky pridajte nejaké probiotické a polievku jedzte počas celého dňa, tak často a v takom množstve, ako chcete! Avšak minimálne 5 šálok denne.

Typ: polievku môžete aj rozmixovať, hlavne ak je pre malé deti, ktoré sa môžu štítiť mäsovej zložky v polievke.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *