Banánové palacinky môžete podávať počas Úplnej GAPS diéty alebo pre dojčatá v desiatom týždni, ak zavádzate príkrmy podľa GAPS protokolu pre dojčatá. Kedže palacinky obsahujú banány, je lepšie sa im vyhnúť počas Úvodnej GAPS diéty.
POTREBUJEME (dávka 6-8 palaciniek)
- 1 väčší veľmi zrelý banán (s hnedými škvrnami na šupke)
- 2 vajcia
- 2-3 polievkové lyžice orechového masla (alebo viac – čítaj Typ)
- tuk na vypráženie (ghee, kokosový, bravčová alebo kačacia masť, atď.)
POSTUP
Banán rozpučíme vydličkou a ziešame s vajciami a orechovým maslom. Vyprážame na miernom ohni v dostatočnom množstve tuku.
Typ: Množstvo orechového masla, cca. 2-3 lyžice, je orientačné podľa toho, aké hustá je zmes. Nemala by byť príliš riedka, inak sa palacinky na panvici ‚roztečú‘. Konzistencia cesta závisí od typu orechového masla, ktoré použijete. Ak je maslo redšie, bude také aj cesto na palacinky. Cesto by malo mať podobnú konzistenciu ako samotný rozpučený banán. Ak je cesto riedke, môžete pridať o čosi viac orechového masla. Ale nič sa nestane, ak bude redšie – palacinky budú stále chutiť výborne!